de oplossing tegen snurken en slaapapneu

De oplossing tegen snurken en slaapapneu

Veelgestelde vragen over snurken en slaapapneu (FAQ)

Op deze pagina vindt u veelgestelde vragen over snurken, slaapapneu en de producten van Easy Comfort.


Hoelang duurt het voordat ik word geholpen?

Het duurt niet lang voordat u geholpen wordt. Er zijn verschillende gespecialiseerde behandelaren bij u in de buurt die u kunnen helpen. Hierdoor hoeft u nauwelijks te wachten voor dat u een eerste afspraak heeft gemaakt. Kijk bij “Uw behandelaar” om uw dichtstbijzijnde behandelaar te vinden. Wanneer u besluit om verder te gaan met de behandeling en de afdrukken zijn genomen, duurt het drie weken voordat uw behandelaar het Easy Comfort MRA in huis heeft. Daarna is het een kwestie van plaatsen en u zal dan genieten van een gezonde nachtrust.

Is het Easy Comfort MRA een geschikte oplossing voor mij?

In principe kan iedere "snurker" in aanmerking komen voor een Easy Comfort MRA. Snurkers zullen uiteindelijk last krijgen van slaapapneu. Het maakt niet uit of u nu een lichte snurker bent of last heeft van een ernstige apneu (OSAS), in alle gevallen is de kans groot dat u gebaat bent met het Easy Comfort MRA. In 96% van de gevallen is de behandeling met het Easy Comfort MRA namelijk succesvol.

Is snurken erg?

Veel mensen hebben last van snurken en het is een zwaar onderschat probleem. In Nederland snurkt circa 60% van alle mannen en 40% van alle vrouwen bij een leeftijd van 40 jaar en ouder. Snurken zorgt namelijk niet alleen voor geluidsoverlast waarvan uw partner en de rest van de familie veel hinder kunnen ondervinden. Het kan tevens leiden tot verschillende gezondheidsklachten. Daarnaast kan overgewicht, roken, alcohol, slaapmiddelen, het op je rug slapen en zwaar tafelen het snurken verergeren. Hier kan u vaak zelf wat aan doen. Bij “Snurken & Slaapapneu” kan u kijken wat u er zelf aan kunt doen.

Kan ik het Easy Comfort MRA dragen wanneer ik een gebitsprothese heb?

Jazeker. Het Easy Comfort MRA is één van de weinige anti-snurkbeugel die ook te gebruiken is wanneer u een gebitsprothese draagt.

Waar moet ik heen voor een Easy Comfort MRA?

Een Easy Comfort MRA wordt alleen door gespecialiseerde behandelaren vervaardigd. Bij “Uw behandelaar” kunt u uw postcode invoeren. U krijgt hier uw dichtstbijzijnde behandelaren vinden, waarmee u contact kan opnemen. Deze gespecialiseerde behandelaar kan u verder helpen en u voorzien van alle benodigde informatie.

Wat is het verschil tussen de twee Easy Comfort MRA’s?

Elke Easy Comfort MRA wordt door behandelaars, specialisten en zorgverzekeraars gezien als de beste MRA. Welke Easy Comfort MRA het beste bij u past is afhankelijk van de mate waarin u snurkt. Is het zo erg dat u slaapapneu heeft, dan is het Easy Comfort MRA/OSAS de beste oplossing. Hierbij heeft u een betere controle over de mate van snurken en kan de onderkaak verder naar voren worden gebracht. Indien u alleen last heeft van snurken, dan is het Easy Comfort MRA Snoring de beste oplossing. Deze MRA is een stuk goedkoper, wat gunstig is omdat dit MRA niet altijd vergoed wordt. De onderkaak bij de Easy Comfort MRA Snoring wordt op één bepaald punt vastgezet en is dus niet verstelbaar. Uw gespecialiseerde behandelaar kan de mate waarin de onderkaak naar voren wordt geplaatst uitstekend bepalen.

Wat is slaapapneu (OSAS)?

Snurken kan schade opleveren aan uw gezondheid wanneer de ademhaling tijdens het slapen vijf of meer keer per uur langer dan 10 seconden wordt ingehouden, ook wel apneu genoemd. Wanneer er sprake is van een slaapapneu wordt de luchtweg helemaal afgesloten, waardoor er in die tussentijd geen zuurstoftoevoer meer is naar de longen, het hart en de hersenen. Artsen spreken in dat geval over een obstructief slaapapneu (OSAS). Een dergelijk apneu leidt veelvuldig tot een slaapstoornis. Dit kan leiden tot een toenemende vermoeidheid overdag en problemen met de bloedcirculatie, wat een groter risico geeft op een verhoogde bloed¬druk en/of beroertes. U dient bij dit probleem altijd contact op te nemen met de specialist. (KNO-, longarts of neuroloog) of uw huisarts. Zij kunnen beoordelen en aangeven of een behandeling met het MRA een geschikte optie voor u is. Om te kijken of u last heeft van slaapapneu, kan u de snurktest doen!

Wat is snurken?

Veel mensen denken dat het snurken ontstaat in je neus. Maar dat is NIET zo! Daarom verhelpen de meeste middelen die je neus openhouden, het snurken ook niet. Het snurkgeluid ontstaat namelijk door een vernauwing in de luchtweg tussen de neus en de stembanden. Meestal gaat het om een vernauwing van de huig (de overgang van de neus- naar de keelholte) of het gedeelte van de keelholte achter de tong ten gevolge van de spierverslapping tijdens het slapen. Tevens kan, vooral wanneer men op de rug ligt, de tong naar achterzakken, waardoor de ruimte nog kleiner wordt. Door deze vernauwing ontstaat bij het inademen een onderdruk in de keel waardoor het zachte gehemelte met de huig, de tong en de wanden van de keelholte naar elkaar worden gezogen en gaan trillen. U kan het vergelijken met het leeglopen van een ballon waarbij de lucht door de smalle opening wordt geperst die daardoor gaat trillen en een snerpend geluid maakt.

Wat kan ik zelf doen tegen mijn snurkklachten?

Er zijn verschillende reden die het snurken kunnen veroorzaken en deze zijn afhankelijk van uw eigen situatie. Zo kan snurken worden veroorzaakt door overgewicht, roken, het nuttigen van alcohol, slaapmiddelen en het slapen op uw rug. Voordat u op zoek gaat naar een medische oplossing is het verstandig om eerst deze oorzaken uit te sluiten. Dit kan, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, door gewichtsvermindering, stoppen met roken, minder of geen alcohol te nuttigen, geen slaapmiddelen te gebruiken en uzelf aan te leren om op uw zij of buik te slapen. Hierdoor kan het snurken afnemen of zelfs helemaal over gaan.

Wat kost het mij om het Easy Comfort MRA aan te schaffen en wat krijg ik vergoed?

De kosten hangen af of u last heeft van snurken of van slaapapneu (OSAS). Om een eerste inzicht te krijgen of u last heeft van OSAS kunt u de snurktest doen. Indien u kans heeft op OSAS, wordt u door uw gespecialiseerde behandelaar doorverwezen naar een specialist, die u verder zal onderzoeken. Indien hieruit blijkt dat u OSAS heeft dan wordt het Easy Comfort MRA veelal vergoed door de verzekeraar. Indien blijkt dat u geen OSAS heeft, maar dat u een snurkproblemen heeft wordt het Easy Comfort MRA niet in alle gevallen vergoed. Veelal alleen bij de meest uitgebreide aanvullende verzekeringen. Daarnaast worden de kosten van het Easy Comfort MRA bepaald door de behandelaar, omdat zij een vrijtarief mogen hanteren. Easy Comfort raadt u daarom aan om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende gespecialiseerde behandelaren.

Wat kost het vooronderzoek mij?

U kunt gratis bij uw gespecialiseerde behandelaar in de buurt informatie krijgen met betrekking tot het Easy Comfort MRA. Het vooronderzoek is te vergelijken met een consult als bij de tandarts. De kosten hangen af van uw verzekering en de aard van uw klachten. Hierdoor wordt het vooronderzoek / consult geheel, gedeeltelijk of soms niet vergoed. Neem hierover contact op met uw verzekeraar, zodat u niet voor onaangename verassingen komt te staan.

Werkt het Easy Comfort MRA bij iedereen?

In 96% van de gevallen is de behandeling met het Easy Comfort MRA succesvol. Er kunnen echter duidelijke beperkingen zijn, zoals een blokkade in de neus- en keelholte. In dit soort gevallen kan een operatie door de KNO-arts een betere oplossing zijn.

Zit er garantie op het Easy Comfort MRA?

Jazeker, Easy Comfort is net als de zorgverzekeraars overtuigd van de kwaliteit. Op het Easy Comfort MRA Snoring zit één jaar garantie en op het Easy Comfort MRA/OSAS zit tot vijf jaar garantie. Dit wordt meestal bepaald door uw zorgverzekeraar.

Ontdek of u slaapapneu
hebt! Doe de Test en
krijg direct advies
op maat

Doe de test
snurk test