de oplossing tegen snurken en slaapapneu

De oplossing tegen snurken en slaapapneu

Vergoeding door zorgverzekeraars

Wordt uw Easy Comofort MRA vergoed door uw zorgverzekeraar? Dat hangt af of u last heeft van snurken of slaapapneu. Hierin wordt door de zorgverzekeraars een onderscheid gemaakt.

Slaapapneu
Indien er sprake is van slaapapneu / OSAS (ApneuHypopneu Index: AHI=5 of hoger) dan wordt het Easy Comfort MRA als één van de enige MRA’s op de markt, door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Dit komt doordat in geval van slaapapneu/ OSAS, wettelijk is bepaald dat het Easy Comfort MRA uit de basisverzekering wordt vergoed.

Snurken
Mocht u echter last hebben van snurken en niet van slaapapneu, dan zijn er zorgverzekeraars die de kosten van het Easy Comfort MRA (gedeeltelijk) vergoeden. Dit is vaak aansluitend bij de meest uitgebreide aanvullende verzekeringen.

Kostenbegroting
Voor een prijsopgave of een kostenbegroting kunt u contact opnemen met een behandelaar bij u in de buurt. Wanneer er slaapapneu is geconstateerd wordt het Easy Comfort MRA als een van de weinige MRA’s in de meeste gevallen voorledig vergoed.

Kosten van uw Easy Comfort MRA

De kosten van uw Easy Comfort MRA zijn afhankelijk van het type MRA en zijn bij de behandelaar op te vragen. Easy Comfort biedt verschillende MRA’s aan, namelijk:

- Easy Comfort MRA Snoring: de MRA is ideaal wanneer u snurkt. U krijgt één boven- en één onder MRA. Deze is niet verstelbaar en de positie van de onderkaak is afhankelijk van uw Body Mass Index (BMI) waarde. De MRA Snoring is een goedkopere MRA variant. Easy Comfort geeft één jaar garantie op het MRA die te wijten zijn aan eventuele productiefouten.

- Easy Comfort MRA/OSAS: Werkt perfect als u last heeft van snurken en/ of last heeft van slaapapneu, ook wel OSAS genoemd. U krijgt één onder- en één boven MRA. Het MRA is duurder dan de Easy Comfort MRA Snoring, maar is dan wel individueel instelbaar, zodat u meer controle heeft over uw gezonde nachtrust. Op het Easy Comfort MRA/OSAS zit 3 of 5 jaar garantie. Dit wordt in de meeste gevallen bepaald door uw zorgverzekeraar.

Kosten onderzoek

Zoals eerder is aangegeven is er een kostenbegroting gratis op te vragen bij uw behandelaar, net als extra informatie over het gebruik van het Easy Comfort MRA. Het eerste onderzoek kunnen echter al kosten met zich mee brengen. Daarom raadt Easy Comfort aan om bij uw behandelaar en verzekeraar te informeren naar de exacte kosten en de vergoeding in uw specifieke geval. Bij voorkeur al voordat u een eerste onderzoek laat uitvoeren.

Wanneer de behandelaar denkt dat er sprake is van slaapapneu zal deze een aanvraag naar uw zorgverzekeraar sturen. De behandelaar krijgt bericht bij van de zorgverzekeraar bij een goedkeuring en u zult hiervan op de hoogte worden gesteld. U weet dan precies wat er allemaal wordt vergoed en wat de eventuele kosten zijn. Nadat u zelf goedkeuring heeft geven over het doorzetten van de behandeling, wordt het Easy Comfort MRA vervaardigd.

De behandelaar zal bij een indicatie van slaapapneu een aanvraag naar uw zorgverzekeraar sturen. Hierover krijgt de behandelaar bericht en deze zal u hiervan op de hoogte te stellen. U weet dan precies wat er allemaal wordt vergoed en wat de eventuele kosten zijn. Nadat u zelf goedkeuring heeft geven over het doorzetten van de behandeling, wordt het Easy Comfort MRA vervaardigd.


Ontdek of u slaapapneu
hebt! Doe de Test en
krijg direct advies
op maat

Doe de test
snurk test